Eu-ARK mérnökség logó

Oktatási, vizsgafelkészítési tevékenységünk

Az EU-ARK Mérnökség Kft. telephelyén az alábbi szakmai, HEGESZTÉSI szakterületeken végzi oktatási, vizsgafelkészítési tevékenységét:

Képzés neve Képzés száma
Minősített hegesztő, 520010, DIN EN ISO 9606-1: 2017.
Richtlinie 2014/68/EU,
AD 2000-HP3,
DIN EN ISO 9606-2: 2004.
MSZ EN ISO 9606-1: 2017.
MSZ EN ISO 9606-2: 2005.
A Minősített hegesztő képzési program sikeres elvégzésével a résztvevők olyan szintű hegesztéstechnológiai, anyag és gyártás-ismereti, roncsolásmentes anyagvizsgálati, valamint legfőképpen gyakorlati hegesztési ismereteket sajátítanak el, amelyek birtokában képesek különböző fémszerkezetek hegesztésére a vonatkozó szabványokban előírtak szerinti minőségben. A képzést követően a sikeresen vizsgázott hallgató képes lesz elvégezni a minőségi hegesztési munkafolyamatokat a választott hegesztési eljárás alapján.
Minősített keményforrasztó, 520010, DIN EN ISO 13585: 2012.
MSZ EN ISO 13585: 2012.

Hegesztők, hegesztőgép-kezelők és beállítók, keményforrasztók, keményforrasztó gépkezelők, műanyaghegesztők, betonacél hegesztők minősítő vizsgáztatása/ tanúsítása, jóváhagyása, a minősítések megújítása, meghosszabbítása illetve igazolása az alábbi szabványok szerint
Minősített, Hegesztőgép-kezelők és beállítók, DIN EN ISO 14732: 2013.
MSZ EN ISO 14732: 2014.

Hegesztők, hegesztőgép-kezelők és beállítók, keményforrasztók, keményforrasztó gépkezelők, műanyaghegesztők, betonacél hegesztők minősítő vizsgáztatása/ tanúsítása, jóváhagyása, a minősítések megújítása, meghosszabbítása illetve igazolása az alábbi szabványok szerint
Minősített, műanyag hegesztők, MHT – MHtE, 5/2012. NGM Minisztériumi Közlemény, Ez a hivatalos műanyaghegesztő tanfolyam a csőrendszerek és ipari létesítmények építői mellett azoknak a műanyaghegesztéssel foglalkozó szakemberek részére lett kidolgozva, akik nem engedhetik meg, hogy ne rendelkezzenek munkájukra vonatkozó naprakész tudással. A teljesen kezdők és a műanyaghegesztéssel már régóta foglalkozók is a gyakorlatban azonnal alkalmazható tudással gyarapodnak, ami a magabiztosabb munkavégzés mellett a létező technológiák hiánytalan megismerésével nagyfokú szabadságot jelent a legmegfelelőbb eljárás kiválasztásában. Kiemelt fontosságú iparágakban a versenyelőnyön túl előírás a bizonyítvány.t
Bevont elektródás hegesztő, OKJ 31 521 11 0 1 0 0 31 01 Bevontelektródás kézi ívhegesztő fém alkatrészek hegesztését és vágását végzi villamos ív, illetve fémolvasztásos vágásra vagy egybeolvasztásra szolgáló más hőforrások segítségével. A rész-szakképesítéssel rendelkező képes olvasni a műszaki rajzokat és a kapcsolódó utasításokat, szabályozásokat. Ellenőrzi a munkaterületet, előkészíti a munkadarabot, beüzemeli a munkavégzéshez szükséges gépeket, elvégzi a szükséges vágásokat, darabolásokat. Hegesztést végez. Önellenőrzést tart a munka megkezdése előtt, alatt és befejezése után. Betartja és betartatja a munkabiztonsági és környezetvédelmi előírásokat.
Egyéb eljárás szerinti hegesztő, OKJ 31 521 11 0 1 0 0 31 02 Elvégzi az adminisztrációs feladatokat , Ellenőrzi a munkaterületet , Előkészíti a munkadarabot , Beüzemeli a munkavégzéshez szükséges gépeket , Elvégzi a hegesztést , Elvégzi a vágást , Biztosítja a munkavégzés befejezésének rendjét , Betartja és betartatja a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat,
Fogyóelektródás hegesztő, OKJ 31 521 11 0 1 0 0 31 03 Fém alkatrészeket összeilleszteni nem is olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre tűnik. Egy igazán jó szakember viszont könnyedén elboldogul a hegesztéssel.A tanfolyam végén olyan tudásra fogsz tudni szert tenni, melynek köszönhetően az alábbi munkákat tudod majd hatékonyan elvégezni: olvasni a műszaki rajzokat és a kapcsolódó utasításokat, szabályozásokat betartani és betartatni a munkabiztonsági és környezetvédelmi előírásokat munkaterületet ellenőrizni előkészíteni a munkadarabot elvégezni a szükséges vágásokat, darabolásokat elvégezni a hegesztést önellenőrzést végezni a munka megkezdése előtt, alatt és befejezése után. Hegesztő tanfolyamunk, olyan minőségi gyakorlati tudást biztosít, mely piacképes mind hazánkban, mind a világon bárhol. A hegesztők pedig igazán keresett munkások, elhelyezkedési arányuk az első három hónapban 97%-os. Az órákkal magas fokú elméleti és mindenre kiterjedő gyakorlati tudást kínálunk a legkedvezőbb ár-érték arányban, a legkorszerűbb felszereléssel, tapasztalt, remek oktatókkal.
Gázhegesztő, OKJ 31 521 11 0 1 0 0 31 04 A gázhegesztő szakmai képzés célja, hogy a képzés befejezése után a tanfolyamon résztvevők képesek legyenek -a korszerű elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában- önállóan a szakképesítésüknek megfelelő munkakör betöltésére. A gázhegesztő tanfolyamot ajánljuk: Azoknak akik a szakképesítés megszerzése után szorgalmas munkával és folyamatos továbbképzéssel egy jól jövedelmező tevékenységet kívánnak végezni.
Hegesztő-vágó gép kezelője, OKJ 31 521 11 0 1 0 0 31 05 Hegesztő végó gép kezelő tanfolyam
Volfrámelektródás hegesztő, OKJ 31 521 11 0 1 0 0 31 06 Volframelektródás semleges védőgázas ívhegesztő (TIG) feladatok+alumínium Rövidítése: AWI. Nemzetközileg a TIG (Tungsten Inert Gas) betűszót használják. Az argon védőgázas AWI-hegesztéskor a volfrám-elektród és az alapanyag között húzott ívet argon gázburok veszi körül. A gázburok hatásossága nagymértékben függ a gáz sűrűségétől és a hegesztés sebességétől (nagy hegesztési sebesség esetén az ív kiléphet a védőgáz burokból). A hegesztéshez használt wolfrám elektródák porkohászati úton készülnek, az alkalmazás céljától eltérő ötvözéssel. A különböző célra készült elektródák végeit eltérő színnel jelölik meg.
Előzetes tudásszint felmérés, 91
Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás 93

Felkért vizsgáztató szervezetek:
• TÜV Rheinland InterCert Kft.
• Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés

EU-ARK Mérnökség Kft.

elkötelezett az OKTATÁSI, VIZSGAFELKÉSZÍTÉSI és VIZSGASZERVEZÉSI TEVÉKENYSÉG szabályzatában foglaltak végrehajtásában.

Tisztelettel: Arnóczki László

EUROPEAN WELDING ENGINEER
Certificate No EWE AT 00227.
okl. gépészmérnök, HU-NME 150/1981.
okl. gépész műszaki tanár
ügyvezető

+36 20 937 3001